Skotská vejce

Potřebujete:

200 g mletého vepřového, 200 g mletého hovězího, 4 vejce, 150 g strouhanky, olivový olej, sůl, pepř

Postup

1. Do vroucí vody se špetkou soli vložte vejce a vařte je 5 minut

2. Maso ochuťte solí a pepřem a propracujte. Vytvořte z něj čtyři kuličky.

3. Vajíčka opatrně oloupejte. Na potravinářskou fólii položte kuličku z masa a udělejte z ní placičku. Na ni položte vejce a pomocí fólie je zabalte do masa. Hotovou kouli obalte ve strouhance.

4. Troubu rozehřejte na 180 °C. Na pekáč dejte pečicí papír a na něj položte masové koule. Lehce je zakápněte olejem a pečte dozlatova.

reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden

reklama