Skotské vejce

Suroviny na 4 porce:

300 g mletého masa (směs)

4 vejce

sůl

pepř

zelená petrželka na dochucení masa

2–3 lžíce mouky na obalení

1 vajíčko

strouhanka na obalení masa

rostlinný tuk (olej) na smažení

Postup:

Maso propracujte s kořenícími přísadami (část petrželky si ponechte na ozdobu) a jedním vajíčkem. Zbylá vejce vložte do studené vody, uveďte do varu a povařte asi sedm minut. Pak je zchlaďte ve studené vodě a oloupejte.   Ještě vlhká vajíčka oválejte v mouce (maso na nich pak bude lépe držet). Opatrně, ale důkladně je obalte masovou směsí a poté ve strouhance. Rozehřejte vyšší vrstvu tuku v kastrůlku nebo fritéze a vejce vysmažte dozlatova. Podávejte rozkrojená, případně doplněná majonézovou omáčkou.

reklama
reklama

Komentáře