Skotský salát s uzenou makrelou

Je v něm trochu Skotska a trochu Indie. Kdo má rád uzené ryby, tomu jistě bude salát chutnat.


Ingredience:


1 ks uzené makrely


200 g rýže


100 g mraženého hrášku


2 vejce


0,5 l zeleninového vývaru


1 lžíce hořčičných semínek


špetka mleté kurkumy


kari koření


1/2 lžičky zázvoru


1 cibule


1 chilli paprička


šťáva z limetky


Postup:


V pánvi si rozehřejte olej a opečte cibuli nakrájenou na kostičky. Přidejte chilli, zázvor, kari koření, kurkumu a hořčičná semínka.


Pak na pánev přidejte rýži a vývar. Přiveďte k varu a vařte 15 minut. Uvařte si vejce natvrdo.


Nakonec přidejte do pánve hrášek. Servírujte s natrhanou makrelou a rozkrájeným vejcem. Pokapejte trochou limetové šťávy.



Náš tip:


Místo makrely můžete použít jakoukoli jinou uzenou rybu, například tresku, nebo lososa.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden