Skotský salát s uzenou makrelou

Je v něm trochu Skotska a trochu Indie. Kdo má rád uzené ryby, tomu jistě bude salát chutnat.


Ingredience:


1 ks uzené makrely


200 g rýže


100 g mraženého hrášku


2 vejce


0,5 l zeleninového vývaru


1 lžíce hořčičných semínek


špetka mleté kurkumy


kari koření


1/2 lžičky zázvoru


1 cibule


1 chilli paprička


šťáva z limetky


Postup:


V pánvi si rozehřejte olej a opečte cibuli nakrájenou na kostičky. Přidejte chilli, zázvor, kari koření, kurkumu a hořčičná semínka.


Pak na pánev přidejte rýži a vývar. Přiveďte k varu a vařte 15 minut. Uvařte si vejce natvrdo.


Nakonec přidejte do pánve hrášek. Servírujte s natrhanou makrelou a rozkrájeným vejcem. Pokapejte trochou limetové šťávy.



Náš tip:


Místo makrely můžete použít jakoukoli jinou uzenou rybu, například tresku, nebo lososa.

reklama
reklama