Škvarkové bochánky

Domácí houstičky se škvarky jsou výborné samotné nebo je můžete přikusovat k polévce.

Suroviny na 12 kusů - 500 g hladké mouky - 350 g škvarků - 4 žloutky - 250 ml mléka - 1 kostka droždí - 3 stroužky česneku - 2 lžičky majoránky - 1 lžička soli - 1 lžička cukru

Postup

1. Z droždí, cukru,mléka a lžíce mouky udělejte kvásek. Po 15 minutách přidejte zbytek mouky, sůl, žloutky, škvarky a majoránku. Zadělejte těsto a nechte ho hodinu kynout.

2. Těsto vyválejte na plát silný 1,5 cm a vykrájejte kolečka. Dejte je na vymazaný plech, potřete vodou a nechte 15 minut kynout.

3. Pečte při 180 °C asi 20 minut.

reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden

reklama