Můj čas na kafíčko

Škvarkové placky

Jsou výborné samotné i jako příloha k hlavnímu jídlu. Patří mezi zabijačkové stálice, tak vás o ně nemůžeme připravit. I když nejsou nikterak složité, patří mezi to nejoblíbenější, co zabijačka nabízí.

Ingredience: 4 porce

150 g škvarků
260 g hladké mouky
2  vejce
100 ml mléka
¼ kostky droždí
sůl

Postup:

Nahrubo pokrájené škvarky, prosátou mouku (nechte si stranou na podsypání) se solí, vejce a rozdrobené droždí zalijte vlažným mlékem a propracujte na vláčné těsto.

Nechte ho v teple vykynout, pak vyválejte na plát o síle asi 1 cm a pomocí sklenice z něj vykrajujte placičky.

Klaďte je na plech s pečicím papírem, propíchejte vidličkou, potřete rozšlehaným žloutkem s trochou vody a v troubě při 180 °C pečte 20 minut dozlatova.

Doba přípravy: 60 min
Cena/porce: 35 Kč

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden