Moje šťastná hvězda

Skvělá cibulová marmeláda

Příprava je jednoduchá a marmeláda vám po uvaření vydrží až měsíc v lednici. Hodí se k masu nebo k sýru na rozpečené bagetce.

Ingredience: 1 lžíce másla, 2 lžíce olivového oleje, 1 kg červené cibule, 3 stroužky česneku, 4 lžíce třtinového cukru, 3–5 lžic vinného octa, 350 ml červeného vína, sůl, pepř a tymián

Postup: V hrnci zpěňte máslo s olivovým olejem a na nejmenším ohni na nich restujte cibuli s česnekem. Po deseti minutách přidejte cukr, tymián a polovinu octa, promíchejte a na malém plamínku nechte nezakryté dusit asi deset minut, často míchejte.

Osolte, opepřete, dochuťte octem, duste ještě deset minut. Nakonec přilijte i víno a nechte dusit, aby se odpařila všechna tekutina a vznikla hustá směs.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden