Moje šťastná hvězda

Skvělé hovězí po burgundsku

Pomalu pečené hovězí na červeném víně s mrkví musíte ochutnat.


Suroviny:


1,5 kg hovězí špičky  


250 g slaniny


5 mrkví


lahev červeného vína


1 cibule


5 stroužků česneku


1 rajčatový protlak


10 šalotek


hladká mouka


čerstvý tymián


olej, máslo


sůl, pepř


Postup:


Troubu si rozehřejte na 230 °C a maso rozkrájejte na větší kostky. Slaninu nakrájejte na kostičky.


Slaninu orestujte na oleji, pak krátce i orestujte maso. Přendejte ho i se slaninou do kastrolu.


Přidejte nakrájenou mrkev, cibuli, šalotku nechte v celku, tymián a máslo. Vše osolte, opepřete a zaprašte moukou.


Pečte 4 minuty, pak snižte teplotu trouby na 150 °C a podlijte vodou nebo vývarem.


Pečte půl hodiny, následně k masu přilijte víno a přidejte prolisovaný česnek a rajčatový protlak.


Pečte 3 hodiny, na závěr dochuťte omáčku solí a pepřem.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden