Moje sladké tajemství

Skvělé rady pro krásné ruce

Říká se, že krásné a hebké ruce jsou naší vizitkou. Aby vypadaly hezky, je však třeba o ně pravidelně pečovat. Jenom krém a lak na nehty bohužel nestačí. Poradíme vám, jak na to, aby vypadaly stále jako když vám bylo dvacet.

Vchladném počasí, které s sebou každý podzim nevyhnutelně přináší, pokožka našich rukou velmi trpí. Proto si jednou týdně dopřejte peelingovou kúru, díky které ji nejen zbavíte odumřeých kožních buněk a dalších nečistot, ale podpoříte tak i prokrvení, takže pokožka rukou se krásně rozzáří.

Pokud se vám nechce utrácet za kosmetické přípravky, vyrobte si domácí peeling: 1 polévkovou lžíci olivového oleje smíchejte s 1 polévkovou lžící hrubé mořské soli a touto směsí ruce jemně masírujte po dobu 5 minut.

Potom je opláchněte teplou vodou a namažte krémem.

Vykoupejte ruce v oleji

Aby byla kůže na rukou pružná a vláčná, je nutné ji hodně promazávat. Vhodné jsou hydratační krémy speciálně určené na ruce, případně i různá séra pro redukci vrásek, která podporují tvorbu nových buněk a zvyšují pevnost pokožky.

Rukám také velmi prospěje vyživující zábal. Smíchejte rozmačkané avokádo se žloutkem a lžičkou citronové šťávy. Směsí potřete ruce a paže, které potom ovinete potravinářskou fólií a froté ručníkem. Nechte 15 minut působit, poté omyjte a potřete krémem..

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden