Moje šťastná hvězda

Sladké recepty, po kterých nepřiberete!

V hlavní roli ovoce

Také někdy dostanete nutkavou chuť na sladké a zároveň víte, že byste mlsat neměli? Máme pro vás pár tipů, jak za pomoci nejen ovoce hřešit s co nejmenšími výčitkami svědomí.

Lehký ovocný salát

Má výhodu především v tom, že je velmi nenáročný na přípravu. Příprava této lehké a zdravé směsi vás bude stát necelých deset minut vašeho času.

Suroviny na 4 porce: 300 g ovoce, 120 g müsli, 500 g jogurtu, 5 g chia semínek, 60 g borůvek, 10 g vlašských ořechů, 4 lístky máty

Postup: Chia semínka necháme nabobtnat v jogurtu asi 5 minut. Připravíme si mix ovoce, nejlépe sezonní nebo to, které máme rádi. Výborné jsou borůvky, jahody, ostružiny, maliny, banán a jablko. Ovoce omyjeme a nakrájíme na menší kousky. Mix ovoce a jogurt smícháme ve větší misce dohromady, přidáme müsli a ořechy. Dle chuti můžeme přidat med či mletou skořici. Lehký letní salát či vydatnou snídani máme hotovou. Před podáváním ozdobíme lístkem máty.

Čokoládová broskev je rychlý a lahodný dezert.

Čokoládová broskev

Tento moučník může mít víc variant, nejste-li právě fandové čokolády, můžete čokoládový puding nahradit třeba vanilkovým.

Suroviny: 1 balíček pudingu s čokoládovou příchutí, 400 ml mléka, 2 polévkové lžíce cukru, 250 g měkkého tvarohu,1 kávová lžíce cukru, 8 půlek kompotovaných broskví, 8 lístečků máty

Postup: Puding uvaříme podle návodu. Odebereme 8 lžiček tvarohu, zbytek vmícháme do pudingu. Broskve položíme na dezertní talířky kulatou stranou dolů, spodní část seřízneme a naplníme vychlazenou pudingovou směsí. Každou broskev dozdobíme lžičkou tvarohu, osladíme a zdobíme mátou.

Takto upravené jahody nahradí i zmrzlinu.

Jahodové pokušení

Když na tento dezert použijete jahody z vlastní úrody, bude vám chutnat dvojnásob.

Suroviny:1 balíček pudingu s jahodovou příchutí, 500 ml mléka, 4 zarovnané polévkové lžíce cukru (nejlépe třtinového), 250 g měkkého tvarohu, 1 balíček vanilinového cukru, 100 g kompotovaných nebo ještě lépe čerstvých jahod

Postup: Puding připravíme podle návodu na obalu. Uvařený jej přikryjeme potravinářskou fólií a necháme na studeném místě vychladnout. Tvaroh vymícháme dohladka s vanilinovým cukrem. Do oslazeného tvarohu přidáme vychladlý puding a nakrájené jahody. Vše promícháme a naplníme do skleněných pohárů. Ozdobíme čerstvými jahodami a můžeme přidat lístek bazalky, která chutný dezert osvěží a podpoří trávení.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden