Sladkokyselá polévka s vejcem

Kulajda od Nadi Konvalinkové je příjemně sladkokysele vyvážená a prostě báječná. Tak neváhejte a připravte si ji podle jejího vyzkoušeného receptu.

Ingredience: 400 g čerstvých nebo 50 g sušených hub, 1 litr vody, 600 g brambor, 750 ml vody, 1 lžička kmínu, 1 špetka soli na brambory, 1 lžíce hladké mouky, 200 ml smetany ke šlehání, 1 hrst kopru, 2 až 3 vejce, sůl, 1 lžíce kvasného octa, 1 lžíce třtinového cukru

Postup: Nejdříve oloupeme brambory, nakrájíme je na menší kostičky a dáme je vařit asi do 750 ml osolené vody.Ještě přidáme kmín a vaříme je do poloměkka. V druhém kastrůlku uvaříme nakrájené houby v asi 250 ml vody. Vaříme je doměkka, pak je celé i s vývarem z hub přidáme k bramborám. Polévkový základ zahustíme smetanou s hladkou moukou. Pokud se nám udělaly hrudky, nevadí, směs přecedíme. Provaříme asi ještě 20 minut. Během vaření přidáme lžíci octa, která zabrání dalšímu měknutí brambor. Na závěr polévku dosolíme a přidáme třtinový cukr.
Po uvaření přidáme do polévky čerstvý nasekaný kopr. Podáváme s vejcem vařeným natvrdo a rozkrojeným na půl.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden