Moje šťastná hvězda

Slaninové brambory v jedné pánvi

Vůně slaniny je omamná a kombinaci s bramborami, jarní cibulkou, čerstvými bylinkami a česnekem si dozajista oblíbíte.


Ingredience:


5 velkých brambor


4 stroužky česneku


svazek jarní cibulky


200 g anglické slaniny


sůl, pepř


čerstvá petrželka


olivový olej na smažení


Postup:


Brambory omyjte, nakrájejte na větší kousky a dejte je vařit do osolené vody. Slaninu rovněž nakrájejte na větší kusy, cibulku nasekejte najemno. Česnek nakrájejte na plátky a čerstvou petrželku nasekejte najemno. Rozpalte v pánvi olej a přidejte pokrájený česnek. 


Jakmile bude lehce orestovaný, přidejte slaninu. Po dvou až třech minutkách slaninu z pánve vyndejte a do pánve vložte uvařené brambory. Zakapejte je olivovým olejem a zprudka orestujte. 


Až budou lehce opečené, pokrm osolte, opepřete a vraťte zpátky slaninu. Pokrm bohatě zasypejte jarní cibulkou a čerstvou petrželkou nebo jinou bylinkou. Dobře promíchejte a můžete nosit na stůl.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden