Slaný dýňový koláč se špenátem

Chutná zatepla i studený. Poctěte svou návštěvu něčím netradičním.


Suroviny:


1 balení listového těsta


150 g mraženého sekaného špenátu


1/2 menší dýně


1 mozarella


hrst nastrouhaného balkánského sýra


200 ml smetany ke šlehání


2 stroužky česneku


sůl, pepř


olivový olej


Postup:


Připravte si formu na koláč. Vystelte si ji pečicím papírem. Na něj pak rozprostřete těsto. V pánvi si na oleji orestujte oloupanou a na kostičky nakrájenou dýni. Osolte ji a opepřete. Přidejte špenát a restujte dalších 5 minut. 


Směs z pánve rovnoměrně rozprostřete na listové těsto. Přidejte na kousky nakrájenou mozarellu a nastrouhaný balkánský sýr. Vše opepřete. Nekonec zalijte koláč smetanou ochucenou prolisovaným česnekem. Pečte v troubě na 190 °C po dobu 20 až 25 minut.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden