Slaný koláč

Místo ricotty můžete na koláč použít i obyčejný tvaroh nebo lučinu. Bylinky přidávejte podle chuti.

Na těsto:

250 g hladké mouky
1 vejce
125 g másla
1 lžička soli

Na náplň:

500 g ricotty
3 vejce
2 lžíce nasekané petrželky
200 g zeleného chřestu
100 g nastrouhané goudy
sůl, pepř

Postup:

Do mísy nasypte mouku, přidejte sůl, pokrájené změklé máslo a vejce. Vše důkladně propracujte. Hotové těsto napěchujte do formy pomocí prstů. Vytvořte okraje. V míse promíchejte ricottu s petrželkou a jedním vejcem. Směs osolte a opepřete. Z chřestu odkrojte konce a pak ho nakrájejte na kousky.

Náplň naneste na těsto a uhlaďte ji. Vyskládejte na ni chřest. Zbylá vejce prošlehejte, osolte a promíchejte se sýrem. Směs naneste na koláč. Vložte do trouby předehřáté na 190 0C a pečte 35 až 40 minut.

Příprava: 60 min
Cena: 30 Kč

reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden

reklama