Slaný koláč s fetou

V lednici vydrží několik dní a můžete ho podávat teplý k večeři nebo si ho vzít na druhý den do práce ke svačině či lehkému obědu.

 Příprava: 45 minut

Náročnost: **

Cena za porci: 14 Kč

 

Suroviny na 8 porcí

Na těsto


  • 150 g másla

  • 300 g hladké mouky

  • špetka soli

  • 100 ml vody


Na náplň


  • 200 g čerstvých špenátových listů

  • 100 g sýru feta

  • 3 stroužky česneku

  • 150 ml smetany na vaření

  • 1 vejce

  • olivový olej


Postup


  1. Ze surovin zpracujte těsto, vtlačte ho do formy a dejte péct při 200 ºC na 10 minut.

  2. Špenát operte ve studené vodě a vařící vodou spařte, poté ho nasekejte. Na oleji osmahněte cibuli, odstavte, přidejte špenát, prolisovaný česnek. Směs dejte na předpečený korpus a zalijte smetanou smíchanou s vejcem a rozdrobenou fetou. Pečte při 180 ºC 20 minut.


reklama
reklama

Komentáře