Slaný koláč s vejci

Velikonoční quiche se zelím, vejci, slaninou a zakysanou smetanou.

Příprava: 50 minut

Náročnost: **

Cena za porci: 13 Kč

Suroviny na 10 porcí

Na těsto

- 200 g hladké mouky

- 100 g změklého másla

- 1 vejce

- 100 ml vody

- špetka soli

Na náplň

- 400 g kysaného zelí

- 4 vařená vejce

- 1 cibule

- 3 stroužky česneku

- 100 anglické slaniny

- 200 g zakysané smetany

- 200 g lučiny

- snítka kopru a petrželky

Postup

1. Mouku, máslo, vodu, vejce a sůl smíchejte a vypracujte těsto. Těsto vložte do formy s pečicím papírem.

2. Zpěňte cibuli se slaninou, přidejte zelí a duste 15 minut. Lučinu rozmíchejte se zakysanou smetanou, osolte, přidejte rozmačkaný česnek, kopr a petrželku.

3. Na těsto dejte vrstvu zelí a poté smetany s lučinou. Do náplně zatlačte půlky vajec. Pečte 25 minut při 180 ºC.

reklama
reklama

Komentáře