Můj čas na kafíčko

Slaný štrúdl

Suroviny na 2 záviny:

● 500 g polohrubé mouky
● 1 balení měkkého tvarohu
● 1 máslo ● 2 celá vejce

Na náplň:

● 200 g modrého sýra (nivy)
● 400 g tuňáka z plechovky
● ostrý kečup dle chuti

Postup:

1. Ve větší míse smíchejte polohrubou mouku, tvaroh, kostku másla nakrájenou na menší kousky a vajíčka, která jste nechali chvíli stát při pokojové teplotě.

Těsto je hotové, když je vláčné, nesmí lepit a musí být pevné. Pokud je měkké a lepí se, přisypte trochu mouky. Bochánek zakryjte fólií a dejte na 30 minut odpočinout do ledničky.

2. Těsto rozdělte na dva díly. Oba rozválejte na pomoučeném vále na placky asi 3 milimetry silné. Naplňte je směsí z nastrouhané nivy a tuňáka spojenou ostrým kečupem.

Placky zaviňte jako klasický štrúdl a potřete rozšlehaným vajíčkem. Těsto propíchněte z vrchu asi třikrát vidličkou, aby nepraskalo. Pečte asi půl hodiny na 180 °C, podle trouby.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden