Slávky na francouzský způsob

Mají nízkou kalorickou hodnotu

Zajímavá, lehce kořenitá chuť s lehkým vinným nádechem vás jistě nezklame.

Ingredience:


  •  slávky

  • máslo

  • 1 střední cibule

  • 2 rajčata

  • 2 dcl bílého vína

  • 1 kolečko citronu

  • 2 větvičky petržele

  • bílý pepř

  • francouzská bageta


Postup:

  • Na másle osmahneme najemno nakrájenou cibulku.
    Přidáme nakrájená rajčata, podusíme, pak podlijeme zbytkem vína a lehce redukujeme. Přidáme bílý pepř a osolíme podle chuti.

  • Slávky okartáčujeme a uvaříme v lehce slané vodě s 1dcl bílého vína, citronem a petrželí.

  • Zhruba po pěti minutách se otevřou, slijeme je a vložíme do připraveného sosu. Podáváme s francouzskou bagetou, kterou nasucho opečeme.

  • Určitě nic nezkazíte, když sos zjemníte smetanou. Pokud ji do sosu přidáte, nechte ho o minutu déle podusit.

reklama
reklama