Můj čas na kafíčko

Slavná pohádka dala Alenu Vránovou a Vladimíra Ráže dohromady, ale konec pohádkový nebyl!

Můj čas na kafíčko

Pyšná princezna a král Miroslav spolu vydrželi celkem osmnáct let.

Začátek vztahu Vladimíra Ráže  (†77) s Alenou Vránovou (88) během natáčení filmu byl skandální, už proto, že on byl ženatý a ona byla vdaná!

Herečce Aleně Vránové ještě nebylo ani devatenáct let, když se vdala poprvé. V bouřlivých padesátých letech, plných propagace režimu, si vzala tehdy známého spisovatele a funkcionáře Pavla Kohouta (92).

Taková veselka musela být hodně vidět, takže Kohout vybral jako datum svatby Stalinovy narozeniny a patronát nad manželstvím si vzala komunistická strana. O to větší průšvih pak nastal, když se ostře hlídaný vztah začal rozpadat!

Kritizoval jí za to, jak se obléká!

S Pavlem Kohoutem by se tvrdohlavá a nezávislá Alena nejspíš rozvedla i bez toho, že jí do cesty vstoupil jiný muž. Jak se ukázalo, potrpěl si ve vztahu na pevnou ruku. Aleně se rozhodně nelíbila nejrůznější omezení, zejména co se týkalo módních doplňků.

Rtěnka nebo vysoké podpatky rozhodně nepatřily do vybavení tvrdě pracující ženy v dělnickém státě. V roce 1951 dostala Alena hlavní roli v připravované pohádce Pyšná princezna. Natáčení probíhalo v jižních Čechách. V té době měla

Zbývá vám 82% článku k dočtení. Nenechte si to ujít!
Přístup k celému článku získáte s PREMIUM předplatným.
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Pokud vám stačí odemknout pouze tento článek, můžete tak učinit okamžitě zasláním jediné SMS. Zašlete SMS ve tvaru "ctu clanek" na číslo 903 33 20. Během chvilky obdržíte číselný kód, kterým článek odemknete.
Cena SMS odeslané na číslo 9033320 je 20 Kč vč. DPH. Službu technicky zajišťuje Airtoy a.s. Infolinka: 602 777 555, www.platmobilem.cz.

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden