Moje šťastná hvězda

Slavnostní paštika se slaninou

Ochutnejte drůbeží paštiku se slaninou, červeným vínem a zavařenými třešněmi.


Ingredience:


500 g drůběžích jater


3 velké cibule


250 g slaniny


2,5 dcl červeného vína


150 ml smetany na vaření


100 g másla


3 stroužky česneku


sůl, pepř


Postup:


Cibuli s česnekem nakrájejte nahrubo. Na pánvi si rozpalte máslo a česnek s cibulí orestujte, dokud cibule nezkaramelizuje.


Cibuli s česnekem z pánve vyjměte a orestujte na ní na kostičky nakrájenou slaninu. Pak k ní vraťte cibuli s česnekem.


Na pánev přidejte očištěná játra a zprudka orestujte. Nakonec je zalijte vínem, osolte a opepřete. Nechte 5 minut probublávat, zalijte smetanou a přidejte máslo.


Směs stáhněte z plotny, rozmixujte, přendejte do formy a dejte vychladit. Podávejte s burskými oříšky a kompotovanými třešněmi.


Náš tip:


K paštice se hodí omáčka z povařených kompotovaných třešní se špetkou chilli.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden