Můj čas na kafíčko

Slavný miliardář Bill Gates každý večer sám umývá nádobí!

Svým dětem dovolil mobily teprve, když jim bylo 14 let!

Jeden z nejslavnějších lidí světa, miliardář Bill Gates (63) nepatřil nikdy k mužům, kteří by střídali milenky jako na běžícím pásu. Svoji ženu Melindu (54) potkal po třicítce a jinou už hledat nebude!

Patří k nejbohatším lidem planety, několikrát se v tomhle žebříčku umístil dokonce úplně na špičce. Má majetek v hodnotě desítek miliard dolarů. Bill Gates (63) založil firmu Microsoft, která ovlivnila život každého z nás, už v polovině 70. let. Svému podnikání se věnoval dnem i nocí a málem se kvůli tomu nestačil oženit. Na tu pravou si musel počkat až do svých 38 let. Nešel pro ni ale nikam daleko,Melinda (54) totiž pracovala v jeho firmě!

Třídní rozvrh za tisíce dolarů!

Svůj první program sestavil William Henry Gates III, jak zní jeho celé jméno, už ve 13 letech. Byla to hra, kterou známe jako piškvorky. Vydělávat si programováním začal na střední škole. Uměl své schopnosti využít i k osobním účelům: když ho požádali, aby sestavil na počítači třídní rozvrh, tak do hodin, které navštěvoval, připsal všechny spolužačky, které se mu líbily. Za tuhle práci dostal navíc i slušnou odměnu čtyř tisíc dolarů. Se zmíněnými spolužačkami ale nejspíš nic neměl. Jak sám Bill Gates přiznal, až téměř do svých 40 let pro něho představovaly počítače to nejdůležitější v životě. Pravdou ale je, že svoji ženu Melindu poznal, když mu bylo 32 let. Ona byla o devět let mladší a pracovala v jeho firmě jako projektová manažerka. Když se v době dospívání začala zajímat o počítače, určitě netušila, že se díky sňatku s Billem v budoucnu stane jednou z nejvlivnějších žen světa!

Oženil se až před čtyřicítkou.

Při krájení dortu se přepočítal

Bill a Melinda spolu chodili sedm let, než se vzali. Svatbu si udělali na Havajských ostrovech na Nový rok 1994. Nejraději prý vzpomínají na to, jak se snažili s matematickou přesností rozdělit svatební dort, tak aby každý z hostů dostal úplně přesný kousek. Bill využil svoji genialitu a všechno propočítal, zapomněl ale na jednu důležitou věc. Patrový dort měl totiž v sobě papírové podložky z lepenky, takže krájení se moc nepovedlo. Nad videem, které je k vidění i na internetu, se Melinda prý směje i po letech stejně jako tenkrát. Protože Bill vyrůstal v klidném rodinném prostředí, vzal si vzor pro manželství od svých rodičů. Vyplatilo se mu to, dvojice žije celé ty roky v podstatě bez skandálů a bez problémů. Jak prohlásil slavný miliardář, vztah je týmová práce. Do jedné věci si ale mluvit nenechá. I když by mu mohla doma špinavé nádobí mýt armáda pomocnic nebo služek, trvá na tom, že ho každý večer umyje sám. Jakoukoliv pomoc, kterou mu v tomhle směru okolí nabízí, odmítá. Má na to prý svoji metodu. Tenhle „koníček“ je sympatický, většinou mívají rozmazlení boháči mnohem podivnější záliby.

Svým dětem miliardy neodkáže!

Melinda postupně přivedla na svět tři Billovy děti: dvě dcery a syna. Asi se najde spousta lid, kteří mladým Gatesovým závidí, do jakých poměrů se narodili. Bill s Melindou je ale rozhodně nijak nerozmazlují, nechtějí z nich vychovat neschopné jedince, kteří měli jen štěstí na bohaté rodiče. „Samozřejmě chceme, aby se měly báječně, ale rozhodně nedovolím, aby se celý život flákaly,“ prohlásil miliardář. Z těch zhruba 90 miliard dolarů, které Bill vlastní, dá většinu na charitu, takže dětem z toho zůstane zhruba desetina. „Snažíme se vést děti k normálnímu životu, ačkoli přátelé říkají, že v našem postavení je to nenormální. Já ovšem chci, aby z nich vyrostli aktivní lidé, ne pasivní dědicové,“ uvedl Bill Gates. Možná to bude znít neuvěřitelně, ale dětem odpíral mobilní telefony do jejich 14 let – i když si stěžovaly, že kamarádi a kamarádky už je mají.Zásadně také odmítá brát si mobilní telefon ke stolu, když se společně snídá, obědvá nebo večeří. Snad tím s Melindou položili základy k tomu, že jejich dcery a syn neudělají v dospělosti slavnému jménu ostudu!

V soukromém tryskáči se Melinda dočkala překvapení!

Jak žádá o ruku miliardář? Může si dovolit v podstatě cokoliv. Bill to s Melindou provedl tak, že při společné cestě soukromým letadlem naplánoval nečekané přistání. Z letiště pak oba odjeli do klenotnictví v doprovodu jiného slavného miliardáře Warrena Buffetta (88). Ten jim pomáhal vybrat prstýnky. Od Billovy matky pak dostala Melinda dopis, kde se psalo i to, že od lidí, kterým je hodně dáno, se i hodně očekává. Půl roku nato Billova maminka zemřela na rakovinu prsu.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden