Můj kousek štěstí

Slávu si užívá v županu

Váží si popularity. Takových herců není zase tolik, mnozí záhy ztrácejí pokoru a k fanouškům se chovají arogantně, aniž chápou, že je potřebují.

Eliška Křenková (31), hvězda seriálu Boží mlýny, je jiná. Raduje se, že ji lidé na ulici poznávají, pamatuje na zlé časy po škole, kdy byla bez práce. Ukončila DAMU a následovalo, jak sama říká, ticho.

„Bylo to těžké,“ vzpomíná. „Pak jsem natočila Rodinný film a pak přišlo další ticho. Dělala jsem roky za barem. Neměla jsem ani divadlo, ani natáčení, nic.“ Začala propadat beznaději. Dodnes si vybavuje, jak šla po náměstí Jiřího z Poděbrad a blesklo jí hlavou: Panebože, co když jsem se spletla?

Odvahu obsadit ji do Rodinného filmu měl slovinský režisér Olmo Omerzu.

Byl to silný a nepříjemný pocit. Myslela na to, že nic jiného než herectví přece dělat nemůže a vlastně ani neumí. Teď už se cítí mnohem líp, hodně jí pomohl Český lev 2019 za vedlejší roli ve filmu Všechno bude. Lidé ji poznávají, znají ji i jménem.

„Když jdete otevřít dolů donáškové službě, v županu, v teplákách, s neurčitým účesem, a pán vám nadšeně řekne, dobrý den, slečno Křenková, tak si říkáte, hm, to je fakt skvělé,“ tvrdí Eliška nadšeně.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden