Šlehačkové jemné koblížky

Kobližky nemusíme jen smažit, ale třeba i péct. Tento malý moučník není ani příliš pracný a je tak dobrý, že sotva ho vyskládáte na talíř, jen se po něm zapráší.

Ingredience

250 ml vody, 140 g sádla, 400 g výběrové hladké mouky, 9 vajec, špetka soli, šlehačka,                  1 vanilkový cukr, moučkový cukr na posypání

Postup

Vodu, sádlo a špetku soli dáme vařit do kastrolu. Když dojde k varu, přidáme prosá tou mouku a za stálého míchání vmícháme 8 vajec. Lžící z těsta tvoříme malé odkrojky velikosti křepelčího vejce, klademe je na plech vyložený pečicím papírem, potřeme je vyšlehaným vejcem a upečeme je v předehřáté troubě při 180 °C. Vyšleháme si šlehačku s vanilkovým cukrem, když kobližky zchladnou, rozkrojíme je do 2/3 a naplníme šlehačkou. Před podáváním je vyskládáme na mísu a ještě poprášíme moučkovým cukrem.

reklama
reklama