Šlehačkové řezy zdobené třešněmi

Vynikající zakončení nedělního oběda – lehoučké řezy s pudinkem a ovocem.

Příprava: 40 minut / Náročnost: ** / Cena za kus: 15 Kč

Suroviny na 10 kusů:
Na těsto
5 vajec
¾ hrnku moučkového cukru
4 lžíce horké vody
½ hrnku polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
ušlehaná šlehačka
třešně

Na krém
2 smetany ke šlehání
1 vanilkový pudink
moučkový cukr

Postup:
Žloutky vyšlehejte s cukrem, přilijte horkou vodu a dál šlehejte. Přisypte mouku s práškem do pečiva a sníh z bílků. Těsto rozetřete do připraveného plechu s okrajem a upečte.

Smetanu vyšlehejte s kelímkem pudinku a oslaďte. Korpus rozřízněte a slepte částí krému. Zbytek rozetřete po povrchu a ozdobte třešněmi.

reklama
reklama

Komentáře