Moje sladké tajemství

Slovenské langoše

Suroviny:

500 g polohrubé mouky

250 ml vlažného mléka

125 ml zakysané smetany

25 g droždí

1/2 lžičky jedlé sody

1 lžička cukru

špetka soli

300 ml slunečnicového oleje

kečup a sýr k podávání

Postup:

Ve vlažném mléce rozmíchejte lžičku cukru, rozdrobte do něj droždí a nádobu umístěte alespoň na 20 minut na teplé místo. Nechte vzejít kvásek, přidejte do něj smetanu, mouku smíchanou s jedlou sodou a špetku soli.

Všechno společně vypracujte v hladké těsto, mísu s těstem zakryjte potravinářskou fólií a vložte do chladničky. V té nechte těsto nakynout, ideálně do druhého dne.

Těsto vyndejte z chladničky a nechte ho asi půl hodiny stát v pokojové teplotě, aby nebylo úplně studené. Z těsta odtrhávejte malé kousky, ty rukou či válečkem roztáhněte a následně je smažte z obou stran v dostatečném množství rozpáleného oleje.

Po smažení langoše položte na papírové utěrky, abyste se zbavili přebytečné mastnoty. Podávejte potřené kečupem a posypané nastrouhaným sýrem.

Tip!

Místo kečupu můžete použít zakysanou smetanu.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden