Můj čas na kafíčko

Slovenské Tatry vás v zimě uchvátí

Toužíte alespoň pár dní strávit v nádherně zasněžené krajině a se spoustou možností aktivních výletů? Navštivte Vysoké i Nízké Tatry, které určitě nenadchnou jenom lyžaře.

Vysoké, ale i Nízké Tatry jsou oblíbenou destinací nejenom lyžařů, běžkařů a milovníků dalších zimních sportů. Za návštěvu stojí i díky kouzelné atmosféře, jež zde vládne. Která místa si nesmíte nechat ujít?

Rysy a Chodník korunami stromů

Tatranským unikátem je například chata pod Rysy, která se nachází v nadmořské výšce 2250 m n. m. Jedinečná kadibudka s prosklenou přední stranou umožňuje každému návštěvníkovi panoramatický výhled na téměř celé Vysoké Tatry.

Do Bachledovej doliny si udělejte výlet v případě, že se chcete projít pro Chodníku korunami stromov. Kolem věže vede 67 metrů dlouhý tobogán, kterým si můžete zkrátit cestu dolů.

Ze Štrbského k Popradskému plesu

Štrbské pleso je nádherné v kterémkoli ročním období. Můžete se k němu nechat dovézt ozubnicovým vlakem neboli Zubačkou. Kolem jezera pak vede velmi nenáročná stezka, kterou zvládnou absolvovat úplně všichni. Nádherný je ovšem i vodopád Skok, který se nachází hodinu a půl chůze od Štrbského plesa.

Je přístupný celoročně a přes vodopád je možné se vydat pomocí řetězů. Nevynechejte ani Popradské pleso v Mengusovské dolině. Dostanete se k němu po asfaltové cestě značené modře, vedoucí přímo od Štrbského plesa. Případně zvolte druhou, červenou trasu, která začíná u bývalého léčebného domu Helios.

Do Tatranské Lomnice

Pokud plánujete lyžovat nebo aspoň běžkařit, ubytujte se v Tatranské Lomnici, středisku všech zimních sportů. Je plná malebných hospůdek a bister, kde se podávají zejména vydatné slovenské pokrmy.

Výlet do Zakopaneho

Necelou hodinu jízdy od slovenských hranic se nachází překrásné polské horské středisko Zakopane, které, když už ve Vysokých Tatrách budete, určitě stojí za návštěvu. O Zakopanem se totiž plným právem říká, že je tím nejkrásnějším polským městem.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden