Můj kousek štěstí

Slovenský herec bojuje o život!

Marián Labuda (71)

Legendární slovenský herec z nezapomenutelného filmu Vesničko má, středisková Marián Labuda (71) leží už několik dní v bratislavské nemocnici. Lékaři ho tam odvezli ihned poté, co nedaleko svého domu náhle zkolaboval a ztratil vědomí.

Před necelými dvěma lety se nechal skvělý slovenský herec Marian Labuda (71) slyšet, že končí se svou hereckou kariérou. Důvodem byl nejen jeho věk, ale hlavně zdravotní problémy, silná cukrovka, se kterou se Labuda už roky léčí a také velká nadváha. „Už se necítím na to, abych něco točil. Chci, aby si na mě diváci odnesli hezké vzpomínky,“ vzkázal skvělý herec známý též ze svého působení s filmovým a divadelním kolegou Milanem Lasicou (76) už před mnoha měsíci.
Přesto se však nechal znovu přesvědčit k dalšímu natáčení a už v příštím roce by se měl objevil hned ve dvou nových filmech. Jak se však nyní ukazuje, asi to nebyla ta nejlepší volba. Možná právě proto, že už to na něj bylo jednoduše moc, jeho stárnoucí organismus velkou zátěž nezvládl a zkolaboval přímo na ulici před svým domem v Borinke. A podle informací z hercova okolí to nebylo rozhodně poprvé. Bude legendární pan Pávek v pořádku?

Život mu ničí cukrovka

„Před polednem záchranáři ošetřili muže (71) po kolapsovém stavu. Následně byl převezen do univerzitní nemocnice v Bratislavě,“ uvedl mluvčí záchranářů, kteří herce ošetřovali a převáželi. V horkém letním počasí se zřejmě Labudovi velmi přitížilo a začalo se dokonce spekulovat i o cévní mozkové příhodě. Paradoxem zůstává, že celý incident se odehrál v době, kdy se Labuda vracel z pravidelné kontroly od svého lékaře, který mu předepsal nové medikamenty. Jen pár metrů před vchodem do svého domku ho však opustily síly a upadl. Sousedé, kteří skvělého herce slovenského Národního divadla milují, mu ihned zavolali sanitku, která Labudu převezla do nemocnice v centru Bratislavy. Tam skvělý herec v současných dnech údajně bojuje o život.

Objeví se ještě ve filmu?

I přesto, že byl prý herec v posledních měsících snad i kvůli své nemoci nepříjemný na své okolí a občas se prý dokonce vztekal na své nejbližší, jeho fanoušci nyní bijí na poplach. „Problém byl v tom, že my herci obvykle nenajdeme čas se pravidelně najíst. A když nám cukrovkářům poklesne cukr, máme nepřiměřené reakce,“ omlouval Labuda před časem své nepřiměřeně vzteklé reakce a výbuchy na veřejnosti. Podle toho, jak nyní jeho věrní obdivovatelé, mu však jeho nevhodné chování už dávno odpustili. „ Marián je skvělý člověk a umělec. Vím, že ho dost trápí cukrovka. Věřím ale, že ho brzy uvidím živého a zdravého,“ řekl po hercově náhlé hospitalizaci jeden z jeho kamarádů a věrných obdivovatelů. V brzké uzdravení legendárního Krále Ubu doufají však úplně všichni. V příštím roce se Marián Labuda objeví ve filmech Anděl Páně 2 a v nové pohádce Zlatovláska. Stane-li ještě někdy na prknech, která znamenají svět, ukáže až čas.

.

.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden