Moje chvilka pohody

Slyšela jsem cizí myšlenky

Na kouzelný prášek ve vitríně jsem málem zapomněla. Nakonec zvítězila moje zvědavost a nápoj jsem si připravila.

Říká se, že svůj mozek využíváme méně než z poloviny. Mohli bychom toho vnímat daleko víc. Díky jedné tajemné zkušenosti, kterou jsem kdysi zažila, jsem se přesvědčila, že je to skutečně pravda.

Pracovala jsem pro radost

Byla jsem v té době už v důchodu, ale díky svým znalostem jsem si ještě dokázala přivydělávat. Navíc jsem nedokázala celé dny jen tak nečinně vysedávat. Měla jsem pár pravidelných klientů, kterým jsem vedla jejich účetnictví.

Patřil mezi ně i jeden drobnější podnikatel, který často cestoval po exotických zemích. Vždy mi z těch vzdálených krajů něco přivezl pro radost. Na jeden jeho dárek však nikdy nezapomenu!

Neobvyklý dárek

Z jedné africké země mi můj klient před sedmi lety přivezl mimo jiné nápoj v prášku. Ubezpečil mě, že se nejedná o žádný jed nebo cokoliv podezřelého. Prý je to jen výtažek ze směsi tamních bylinek, které jinde nerostou. Když viděl můj stále nejistý a trochu nedůvěřivý pohled, jen se usmál a řekl, že vyhodit mohu ten prášek vždycky.

Vedla mě intuice?

Nevyhodila jsem ho, ale dlouho jsem ho měla uložený ve vitrínce, kam jsem si dávala různé další dárky, jako třeba sošky, obrázky a podobně. Sáček s práškem tam ležel asi rok. Pak mě jednou napadlo, podívat se, jestli nevyprší jeho minimální trvanlivost. Byla to asi nějaká intuice, protože jsem zjistila, že se tak stane za dva týdny.

Jedinečná příležitost

Váhala jsem, jestli mám nápoj z prášku vyzkoušet. Připomněla jsem si, jak mě můj klient ubezpečoval, že mi nehrozí žádné riziko. Znala jsem ho už mnoho let, proto jsem věřila, že by mi jistě nevěnoval něco špatného.

Současně jsem si také řekla, že je to jediná příležitost v životě a že s ničím takovým se už nikdy potom nesetkám. To jsem ještě netušila, jak hluboká je to pravda!

Nápoj mi zachutnal

Vysypala jsem prášek do skleničky, bylo ho opravdu celkem málo. Zalila jsem ho podle návodu studenou vodou. Vzniklý nápoj měl zajímavou namodralou barvu, která mě trochu odrazovala. Vydával ale současně i příjemnou vůni, která lákala k ochutnání. Napila jsem se a zjistila, že to má dobrou chuť. Za chvíli jsem vypila celou sklenici.

Nemluvili, přesto jsem je slyšela

Měla jsem otevřené okno, byl hezký letní den. Bylo příjemné teplo. Bydlíme v přízemí. Najednou jsem uslyšela, jak k sobě promlouvá nějaká žena. Nadávala nahlas na svého manžela. Procházela kolem našeho domu. Ze zvědavosti jsem se podívala ven. Ke svému šoku jsem viděla, že ta žena má zavřená ústa.

Přesto jsem dál slyšela její hlas. Připadala jsem si, že blouzním. Utvrdil mě v tom hned další zážitek, kdy ulicí procházel malý kluk a já jasně slyšela, co si myslí, i když nic neříkal. Rychle mi došlo, že tahle moje nově nabytá schopnost má nějakou souvislost s nápojem, který jsem právě vypila.

Hlava se mi mohla rozskočit

Nevěděla jsem, jestli se z toho mám radovat nebo se děsit.Rozhodla jsem se, že zkusímotestovat, co si lidé myslí ve městě. Zamířila jsem z naší klidné čtvrti směrem k centru a už po cestě jsem si myslela, že se mi rozskočí hlava.

Chvílemi jsem měla uvnitř takový zmatek, to když se tam překřikovaly desítky hlasů najednou. Zjistila jsem ale, že pokud se zaměřím na konkrétního člověka, tak jeho hlas v mé hlavě zesílí a ostatní naopak téměř utichnou.

Podivně na mě koukali

Občas se mi stalo, že jsem se někomu podívala do očí ve chvíli, kdy si dotyčný nebo dotyčná mysleli něco nepěkného. V tu chvíli rychle sklopili pohled, jako bych je přistihla při něčem zakázaném a špatném. Těžko mě ale mohli podezřívat z toho, že slyším jejich myšlenky. Spíš se ozvalo jejich svědomí nebo se domnívali, že jim to, jak uvažují, kouká z očí.

Zmizela náhle, jako se objevila

Váhala jsem, jestli mám jít navštívit někoho známého. Popravdě řečeno, bála jsem se toho, jaké myšlenky bych mohla slyšet. Na druhou stranu jsem byla i dost zvědavá, a proto jsem trochu litovala, že můj manžel odjel na dva dny na rybářskou výpravu. Mohla jsem se ještě dnes dozvědět, co si o mně opravdu myslí. Ta moje schopnost totiž netrvala dlouho.

Nic není nemožné

Po několika hodinách všechny zvuky začaly slábnout a k večeru už jsem žádné myšlenky neslyšela. Zkusila jsem to vyprávět některým známým, ale nikdo mi nevěřil. Jediný, kdo měl pochopení, byl můj klient, který mi prášek přivezl. Přiznal mi, že žena, od které ho koupil říkala, že má magickou moc. Díky tomu zážitku vím, že věci mezi nebem a zemí opravdu existují!

Milena K. (66), České Budějovice

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden