Smažená vepřová jatýrka

Pochoutka, na které si smlsne celá rodina!

Milujete vepřová jatýrka? Vyzkoušejte je na způsob smažení. Uvidíte, jak si pochutnáte! 

Suroviny na 4 porce:
● 700 g vepřových jater
● 2–4 stroužky drceného českého česneku
● domácí strouhanka
● hladká mouka
● 1 celé vejce
● dle potřeby mléko
● podle chuti sůl
● čerstvě mletý pepř
● rostlinný olej

Postup: Vepřová játra důkladně omyjeme, odblaníme a připravíme si slabší plátky. Potom je podle chuti osolíme a opepříme a nadrceným česnekem
je stejnoměrně a důkladně pomažeme na jedné straně řezu. Následně použijeme klasický běžný trojobal (jako na řízky) a játra v něm obalíme.

Do hluboké, rozpálené pánve nalejeme na dno trošku rostlinného oleje (nejlépe řepkového) a smažíme je cca 2–3 minuty na každé straně. Pečeme na cca 200 °C (střední plamen). Vynikající příloha jsou šťouchané brambory, ale můžeme si dát přílohu, na jakou máme zrovna chuť.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden