Smažené kalmáří kroužky

Suroviny na 4 porce:

800 g čerstvých či mražených kalmárů

citronová šťáva

olej na smažení

Na těstíčko:

2 lžíce hladké mouky

4 lžíce mléka

½ lžičky soli

1 vejce

1 lžička citronové šťávy

Postup:

Pokud máme mražené kalmáry, rozložíme je na utěrku a necháme při pokojové teplotě povolit.
Umícháme vejce, mouku, sůl a citronovou šťávu do hustšího těstíčka. Podle potřeby rozředíme mlékem. V kastrolu rozpálíme větší množství oleje. Kalmáry po jednom obalujeme v těstíčku a vkládáme do oleje. Necháme chvilku zatáhnout a pak je opatrně odlepíme ode dna. Peřčeme je z každé strany 2–3 minuty do zezlátnutí. Hotové klademe na ubrousek, který vsákne přebytečný olej. Smažené kalmáry rozdělíme na talíře a pokapeme je citronovou šťávou. Podáváme se salátem a nejlépe s česnekovým dipem.

reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden

reklama