Smažené sýrové prsty

Smažák s hranolky patří k nejoblíbenějším jídlům. Tyto prsty nesmí chybět na žádné párty.

Suroviny na 8 kusů - 400 g sýra (ementál, čedar, mozzarella) - 2 vejce - hladká mouka - strouhanka - sůl, pepř - olej - cherry rajčata na ozdobu

Postup

1. Sýr nakrájejte na dlouhé hranoly silné asi 1,5 cm. Pokud použijete mozzarellu, nechte ji nejprve okapat.

2. Sýrové prsty obalte v mouce, kterou smícháte se špetkou soli a pepře, a následně v rozšlehaných vejcích a strouhance.

3. Na pánvi rozpalte olej a smažte prsty ze všech stran dozlatova. Přebytečný tuk vsajte do papírového ubrousku.

4. Osmažené sýrové prsty naservírujte na talíř s omytými cherry rajčaty. Podávejte s rajčatovou omáčkou.

reklama
reklama

Komentáře