Moje sladké tajemství

Smažené závitky s vepřovým masem

Suroviny:

300 g mletého vepřového masa

kulatý rýžový papír (8–10 kusů)

75 g rýžových nudlí

2 stroužky česneku

hrst hub – Jidášovo ucho

1 větší mrkev

1 cibule

1 malé vejce

sůl, pepř

Postup:

Cibuli nakrájejte nadrobno, česnek utřete. Pokud máte sušené houby, namočte je do vody, poté nakrájejte. Mrkev nastrouhejte nahrubo.

Nudle vhoďte do vroucí vody a vařte cca 3 minuty. Po této době budou napůl uvařené, ale stále spíš tuhé. Nudle sceďte přes cedník. Poté je propláchněte studenou vodou, aby se zastavil proces vaření.

Připravte si větší mísu, vložte do ní nudle, maso a zeleninu, osolte a opepřete. Vše smíchejte dohromady, aby se suroviny propojily, nejlépe ručně. Nakonec přidejte vejce a znovu promíchejte.

Připravte si velký hlubší talíř a naplňte ho vodou. Rýžový papír pak vkládejte jeden po druhém do talíře s vodou a každý jemně máchejte 8 sekund. Papír povolí, a bude možné ho ohýbat a rolovat.

Připravte si hrstičku náplně a položte ji ve tvaru válečku podélně do spodní části papíru, přehněte konce dovnitř a zarolujte. Počínejte si opatrně, papír se snadno protrhne. Hotový závitek odložte na tác. Takhle naplňte všechny závitky a vyskládejte je na tác tak, aby se nedotýkaly.

V pánvi rozehřejte vyšší vrstvu oleje a postupně v něm osmažte připravené závitky. Nesmažte je na příliš vysokou teplotu, rýžový papír se velmi rychle osmaží dokřupava, ale náplň se musí propéct, proto zvolte nižší stupeň ohřevu. Po usmažení můžete ihned servírovat.

Tip:

Smažené závitky vyskládejte na papírovou utěrku a zkuste z nich odsát přebytečný olej. Budou pak chutnější a zdravější!

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden