Moje šťastná hvězda

Smaženice s hlívou ústřičnou

Máte doma nakládané nebo sušené houby? Neváhejte je použít klidně i v dubnu. Hlíva ústřičná je navíc velice zdravá a její chuť si zamilujete.


Suroviny:


10  lžic nakládaných nebo sušených hub


2 lžíce nakládané nebo sušené hlívy ústřičné (seženete ji ve větších supermarketech nebo ve vietnamských obchodech)


2 lžíce petrželky


1 vejce


3 lžíce rostlinného oleje


1 lžíce hladké mouky


sůl, pepř


špetka kurkumy


Postup:


Rozpalte pánev a přidejte na ni olej. Orestujte nejprve klasické houby a až po 8 minutách přidejte hlívu. Restujte dalších 10 až 15 minut.  Nyní do smaženice rozklepněte jedno vajíčko a směs zaprašte moukou.  


Nechte vařit dalších 10 minut a nakonec smaženici dochuťte solí, pepřem a čerstvě nasekanou bylinkou. Těsně před podáváním dochuťte pokrm čtvrt lžičkou kurkumy.  Dejte si smaženici s čerstvě opečeným chlebem anebo opečenými bramborami, tak bude chutnat nejlépe.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden