Smetanová cibulačka

Získat od Agáty Prachařové její recept na cibulačku se nám tak úplně nepodařilo, ale myslíme si, že jsme pro vás připravili takový, který se tomu utajenému velice přibližuje.

Ingredience: 2 větší cibule, 2 až 3 lžíce másla, polévkové koření nebo vegeta, 1 l masového vývaru nebo bujon, smetana nebo šlehačka, sýr niva, pepř mletý, sůl, toastový chléb

Postup: Cibuli nakrájíme na tenká kolečka, která osmahneme na másle, dokud nezesklovatí.
Pak ji zalijeme 1 litrem vařícího vývaru nebo vody, do které přidáme bujonovou kostku. Důkladně zamícháme. Vaříme tak dlouho, dokud cibule není hodně měkká a vůně se neline všude kolem. Poté ochutíme polévkovým kořením nebo vegetou, vše podle vlastní chuti. Nakonec polévku zalijeme smetanou, ale o něco lepší je šlehačka. Záleží, zde zrovna držíte dietu nebo ne. Na talíři ji ještě zasypeme nastrouhaným sýrem a podáváme s opečenými toasty nasucho.

reklama
reklama

Komentáře