Smetanová hrášková polévka

Když zaměníte hrášek za jeden celý pokrájený pórek (přidejte spolu s bramborou a povařte) a estragon za tymián, získáte skvělou pórkovou polévku.


Ingredience:


olivový olej


1 cibule


1 stroužek česneku


1 brambora


500 ml zeleninového vývaru


300 g mraženého hrášku


100 g petrželky


lístky máty


100 ml 40% smetany


sůl a mletý černý pepř


Postup:


Opečete cibuli a česnek. Přidáte pokrájenou bramboru, vývar a 500 ml vody. Přivedete k varu a povaříte deset minut.


Přidáte hrášek a petrželku, promícháte, přiklopíte a necháte probublávat tři minuty. Vhodíte mátu a polévku promixujete tyčovým mixérem.


Vlijete smetanu a dochutíte solí a pepřem; zahřejete, už nevaříte. Servírujete ozdobené lístky máty a čerstvě mletým pepřem.


Náš tip


Do naservírované hráškové polévky můžete přidat opečené krutony na másle. K jejich přípravě použijte jakýkoli druh pečiva.

reklama
reklama

Komentáře