Smetanové řezy s ovocem

Vrstvené rebarborové řezy se skvěle hodí jako tečka za nedělním obědem.

Příprava: 50 minut

Náročnost: ***

Cena za kus: 10 Kč

Suroviny na 24 kusů

Na těsto

- 4 vejce

- 200 g krupicového cukru

- 240 g polohrubé mouky

- 10 lžic horké vody

- ½ prášku do pečiva

Ovocná náplň

- 1 kg rebarbory

- 1 kg jahod

- skořicový cukr

- rum

Tvarohová vrstva

- 2 šlehačky

- 2 ztužovače šlehačky

- 2 zakysané smetany

- 2 vanilkové cukry

Postup

1. Žloutky ušlehejte s cukrem, horkou vodou, vmíchejte mouku s práškem do pečiva a sníh z bílků. Těsto nalijte na vymazaný a vysypaný plech. Navrstvěte pokrájenou rebarboru a jahody a pečte při 170 ºC asi 35 minut.

2. Po upečení pocákejte rumem a posypte skořicovým cukrem. Po vychladnutí potřete krémem z ušlehaných šlehaček se ztužovačem, zakysanými smetanami a cukrem.

reklama
reklama

Komentáře