Moje šťastná hvězda
Smrt dítěte Marka Ebena a jeho ženy byla jen začátek
Smrt dítěte Marka Ebena a jeho ženy byla jen začátek

Neměli to vždy snadné. Ale Marek Eben (62) manželku podržel. I když se jejich život obrátil vzhůru nohama.

Stále úžasná manželka Marka Ebana (62) v šestadvaceti letech utrpěla mozkovou příhodu. Od té doby je Markéta Fišerová (63) upoutaná na invalidní vozík. Trpěla, ale nebyla to jejich první bolest. Už o něco dříve totiž společně přišli o vymodlené miminko.

Herečka totiž přechodila chřipku, což vyústilo v nebezpečný zánět srdečního svalu a později tuberkulózu na plicích. To vše znamenalo, že když následně otěhotněla, její tělo bylo příliš slabé, malá Tereza se narodila v sedmém měsíci. Žila ale jen pár dní.

Stále spolu vyrážejí do společnosti.

Probrala se za sedm týdnů

Mohlo by se zdát, že neštěstí mají vybrané na několik životů dopředu. Bohužel to tak nebylo. Herečka při sledování televize z ničeho nic viděla jen mlhu, pak ji začala bolet hlava tak silně, že volala o pomoc.

Následovalo bezvědomí, ze kterého se probrala za sedm týdnů. Proč se jí ucpala céva a došlo k mozkové příhodě, odborníci nevěděli. „Odvezli ji do nemocnice s tím, že asi něco špatného snědla.

Pak mi řekli, že asi nepřežije,“ vzpomínal Eben. Naštěstí se probrala, byla však ochrnutá v obličeji a na polovinu těla, dýchala jen pomocí umělých plic.

Věrně jí stál po boku i v těch nejsložitějších chvílích.

Každý má nějaký svůj kříž

Díky péči lékařů a rehabilitacím se nakonec naučila alespoň částečně pohybovat, ukázala obrovskou sílu a touhu dál žít. Manžel jí byl samozřejmě vždycky oporou.

I když se občas objevily v jejich manželství tmavé mráčky, oni je společně dokázali rozehnat. Svůj osud přijali a bojují s ním tak, jak nejlépe to dokážou.

„Musíte to přijmout. Je to kříž, ale každý má v životě nějaký kříž,“ uvažoval Eben v jednom rozhovoru. Snaží se společně užívat každou minutu. Dobře vědí, že svům způsobem dostali dar, protože Fišerová už tu dávno nemusela být.

Související články
UMarešových nikdy není nuda. Své fanoušky stále baví a ti netrpělivě každý den očekávají, kdy zase Leoš Mareš (48) přijde s nějakou novinkou. Když se nedávno obarvil na blond, lidé nestačili zírat. Teď vypadá, jako by mu bylo sotva třicet. Na svou dceru je pyšný Navíc se často a rád na sociálních sítích chlubí svou rozkošnou dcerkou Alex (2), o které se […]
Moje šťastná hvězda / 7.9.2024
Pro emigraci se Pavel Kříž (63) rozhodl krátce před revolucí, protože chtěl začít jinde a jinak. Představitel Śtěpána z oblíbených „Básníků“ Pavel Kříž (63) se přes Anglii vydal do Kanady, Doma sice přerušil slibně rozjetou kariéru, ale nenacházel v ní potřebné uspokojení. A to, že byl známý, mu nepomohlo ani u soudu, kde byl tehdy v nepřítomnosti odsouzen na […]
Moje sladké tajemství / 7.9.2024
Když oznámila herečka Patricie Pagáčová (35) z Jedné rodiny rozvod s manželem Tiborem (33), říkala, že v tom nikdo třetí není. Nedávno ale byla viděna na ulici s tajemným mužem s plnovousem a usmívala se od ucha k uchu. Dokonce je někteří potkali na romantické procházce, ze které zamířili do domu staronové posily Ulice, od kterého už má její údajný nový objev […]
Před pár měsíci si Veronika Petruchová (30) pořídila parfém s feromony, aby nalákala toho pravého. A není to poprvé, co se šušká, že má blízko ke kolegovi Martinu Čermákovi (32)! Dělala mu vrbu Ten je trojnásobným otcem a doma má hudebnici Simonu Šteruskou (36). V poslední době měli ale prožívat partnerskou krizi. Obstarávání početné rodiny dá zabrat […]
reklama
V premium článcích najdete to nejlepší z našich časopisů
Pondělí Běžte svému štěstí naproti
Středa Časopis, který vás naladí do pohody
Středa Týdeník o všem, co hvězdy tají
Čtvrtek To nejlepší, co si ke kávě můžete dát
Čtvrtek Konečně časopis, se kterým vyhrajete
Časopis se kterým minulost nestárne
Nezapomenutelné a milované hvězdy
Můj čas na kafíčko speciál
Extra porce příběhů ze světa slavných
Časopis, který ženám rozumí
Naše časopisy si můžete také výhodně předplatit!
Nenechte si ujít další zajímavé články
reklama

O nás

Jedinečný web, který Vám přináší aktuální zprávy ze světa slavných osobností. Můžete poznat skutečné životy populárních herců, zpěváků či jiných známých celebrit. Odhalit strhující životní story slavných hvězd, jejich lásky, prohry, vítězství, spalující vášně, bolestné rozchody, i usmíření a osudové vzestupy i pády těch největších českých i světových legend.

Vaše redakce

Copyright © RF-Hobby.cz
Provozovatel: RF HOBBY, s. r. o., Bohdalecká 6/1420, 101 00 Praha 10, IČO: 26155672, tel.: 420 281 090 611, e-mail: sekretariat@rf-hobby.cz