Moje šťastná hvězda

Smrt obestřená tajemstvím

Tragická smrt JANA TŘÍSKY (†80) v roce 2017 zasáhla mnoho z nás. Co se onen osudný den vlastně stalo?


Když v roce 2017 obletěla Českou republiku zpráva, že Jan Tříska (†80) zemřel, lidé byli v šoku. Oblíbený herec totiž zemřel opravdu hodně zvláštním způsobem. Z neznámých důvodů spadl z Karlova mostu do Vltavy. Dva dny bojoval v nemocnici o život, bylo to však marné. Fanoušci se tak logicky začali ptát, co se vlastně stalo...


Mluvilo se i o sebevraždě


Krátce předtím, než se zřítil do řeky, posedával na zídce a díval se dolů na Vltavu. Zpočátku někteří tvrdili, že se jednalo o sebevraždu. Ovšem podle policie tomu tak nebylo. Lidé, kteří s ním na mostě před jeho smrtí mluvili, totiž tvrdí, že byl v dobré náladě a nic nenasvědčovalo tomu, že by se chtěl zabít.


Podle jeho kolegů byla návštěva mostu před natáčením takovým jeho osobním rituálem. Další den měl začít točit snímek Na střeše režiséra Jiřího Mádla (36), roli po něm převzal Alois Švehlík (83). Oficiální verze zněla, že nešťastně zavrávoval a uklouzl.


Manželé žili společně přes čtyři desítky let v Americe.

Nechtěl zemřít doma

Je to sice smutné, ale Třískovi se do jisté míry splnil jeho sen. Nechtěl totiž jednoho dne umírat doma v bolestech. Údajně měl největší hrůzu z toho, že by se o něj muselo jeho okolí starat. Jeho milovaná žena Karla Chadimová (80) se s manželem už ani nestihla rozloučit.

V době, kdy vydechl naposledy, prý zrovna seděla v letadle z Kalifornie do Prahy i s jejich dvěma společnými dcerami Karlou  (54) a Janou (50). V Americe spolu žili takřka 40 let a byli tak nesmírně šťastní. Tříska tam dokázal navázat na svou úspěšnou kariéru, z jeho ženy se stala manažerka luxusního hotelu.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden