Moje sladké tajemství

Smutný osud převozníka

Být převozníkem je nejtěžší profese na světě. Za službu totiž zaplatí on. Pomůže druhému, ale bývá opuštený. Pokud se i vy snažíte založit vztah s někým, kdo nemá uzavřen ten předchozí, nemůžete se divit, že takový vztah nevydrží.

Protože v srdci pro vás není to správné místo. Převoznictvím je nejvíc trestán ten, který druhému nejvíce pomůže. Právě on pak mívá sklon oplácet dalším lidem stejnou mincí a také z nich dělat své převozníky.

Rána v srdci

Nový muž, kterého jste potkala příliš brzy po rozchodu, vůbec nemusí být špatný, jen v dané chvíli byl špatný pro vás. Pokud máte v srdci pořád někoho jiného, přiznejte si to a nepředstírejte, že žádnou ránu v srdci nemáte.

Je v absolutním zájmu obou, aby dveře do minulosti byly spolehlivě dovřeny. Neopakujte stejné chyby Špatná zkušenost je negativní událostí pouze tehdy, pokud ji nevyužijete ve svůj prospěch. Každá může být užitečná a ta špatná dvojnásob.

Kdykoli se ze špatné minulosti ponaučíte, vytváříte ne špatnou, ale naopak lepší budoucnost. Špatný vztah zopakujete pouze tehdy, pokud se neponaučíte a budete dál opakovat stejné chyby. Bolest vás posouvá Važte si citové bolesti.

I ona vás totiž učí a posouvá vás dál k lepším zítřkům. Srdce své hluboké zápisy nikdy nepřehlíží. Proto buďte ráda za to, že minulost už nezměníte. Jen ať si ji pamatujete takovou, jaká byla. Musíte ale dobře odlišovat minulost a přítomnost.

Zbavte se stínů minulosti

Minulost je to, co už neovlivníte. Přítomnost je to, co ovlivňujete právě teď. Minulost nevytváří budoucnost. Minulost má vliv pouze na vaši přítomnost. Teprve to, jak v přítomnosti naložíte, určí vaši budoucnost. Když se snažíte vracet to, co nefungovalo, a chcete zpátky toho, kdo vás opustil, je to jako když znovu nabíjíte revolver tomu, kdo vás prvně pořádně netrefil.

Záleží jen na vás, jestli do vašeho života vpustíte světlo. Pro malé děti existují strašáci jen do chvíle, než v temné místnosti rozsvítí. Stejně tak je na vás, jestli strašákům věnujete svou energii a jestli v myšlenkách oživujete minulost.

Jestli se trápíte pro toho, kdo se už dávno netrápí pro vás. Své štěstí si tvoříte jen vy sama Kdykoli si na stíny své minulosti a strašáky posvítíte, zjistíte naplno, co jsou zač. Poznáte, jak jsou směšní, ubozí, jak se krčí před realitou.

K čemu takové potřebujete ve své hlavě? Kdykoli se bojíte o svou budoucnost, uvědomte si, že žádná budoucnost ještě neexistuje. To vy si ji vytváříte. Buď tmou, nebo světlem, kterými vyplňujete svou přítomnost.

Záleží jen na vás, pro co se nakonec rozhodnete. Jestli pro strašáky, nebo světlo.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden