Moje chvilka pohody

Snadné a rychlé líčení

Nezáleží na tom, jaké máte kosmetické zkušenosti a kolik let se líčíte. Občas ujede ruka každému. Nezoufejte. S námi tyto katastrofy napravíte raz dva.

Určitě se vám to stalo také. Ráno zaspíte, nebo prostě nestíháte, a ve snaze bleskově se nalíčit přetáhnete oční linku nebo zvolíte nevhodnou barvu rtěnky, která ne a ne jít dolů. Co teď? Odličovat se a znovu malovat? To by bylo na dlouhé lokte. Poradíme vám, jak tyto škody rychle a hravě napravíte.

1 Obtisknutá řasenka

Řasenka, která je stará nebo vysychající, se často drolí. Výsledkem jsou pak černé stopy řasenky na lícních kostech a to ve chvíli, kdy už máte hotový celý make-up, opravdu nepotěší.

Nesnažte se odmést zbytky řasenky z tváří rukou, protože byste si barvu z řasenky akorát rozmazala po celém obličeji. Zachráncem je větší nadýchaný štětec a sypký transparentní pudr. Štětec do něj ponořte a smeťte jím přebytečnou řasenku z obličeje.

2 Přetažená linka

Udělala jste oční linku delší než jste chtěla? Nebo se vám nepodařilo precizní rovné vykreslení? Naštěstí nemusíte odličovat celé oční okolí. Zachrání vás obyčejná vatová tyčinka.

Namočte ji do očního odličovače, vmáčkněte ji do vatového tamponu, abyste odsála přebytečnou vlhkost, a pak s ní opatrně opravte nerovnosti na očních linkách, nebo odličte celou linku a namalujte ji znovu.

3 Rozpitá rtěnka

Vybarvila jste si ústa rtěnkou a pak zjistila, že daný odstín neladí s celkovým nalíčením? Chcete ji odlíčit papírovým ubrouskem, ale drží jako přibitá? Drhnete ji ze rtů a její stopy vám zůstávají všude kolem rtů? Na pomoc si přizvěte obyčejný balzám na rty.

Naneste ho na nalíčené rty a jemně setřete pomocí papírového ubrousku. Tento postup opakujte, dokud nebude původní rtěnka pryč. Teprve pak naneste nový odstín.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden