Můj čas na kafíčko

Snaha o vlastního potomka skončila u manželů Krampolových krutou tragédií!

„Není hrdinství, že s partnerkou zůstanete. Pravý charakter se ukáže ale až ve chvíli, když je člověk ve srabu.“

Čtvrté manželství Jiřího Krampola (80) začalo kdysi romanticky. S přibývajícím časem se ale objevily u jeho ženy Hany (57) zdravotní a psychické problémy, které oblíbenému herci přidělaly mnoho vrásek!

Někomu se podaří natrvalo zakotvit ve vztahu hned na první pokus, někomu nestačí těch pokusů ani více. Oblíbený herec Jiří Krampol (80) se řadí do té druhé skupiny. Prošel si třemi manželstvími, než konečně našel trvalou partnerku. Věkový rozdíl 23 let ani jeden z nich neřešil.

Vyšlo mu to až napočtvrté!

Hana Krampolová (57) samozřejmě Jiřího dobře znala. Vídala ho v mládi i osobně, ovšem pouze z hlediště, ať už se jednalo o Divadlo Na zábradlí nebo Semafor. Dokonce se jí podařilo s hercem si promluvit - to když ho žádala o autogram. Když jí podepisoval svoji fotografii, vyzval ji, aby za ním přišla, až vyroste. Ani jeden z dvojice neměl tušení, jak prorocká ta slova jsou. Hana totiž za Jiřím skutečně přišla. To už měla za sebou jedno životní zklamání. Po rozchodu s otcem svého dítěte zůstala se synem sama. Tehdy pracovala jako učitelka v mateřské školce. Mezitím se Jiří stačil potřetí rozvést. Sám své pokusy o dokonalé manželství omlouval tím, že mu vysokou laťku nastavil skvělý vztah jeho rodičů. On se pak celý život snažil o něco podobného, ale nevybíral si k tomu vhodné protějšky. Předchozí bouřlivý osobní život Jiřího ale Hanu neodradil. Herec měl pro ni velké osobní kouzlo. Věděla, že v „civilu“ je jiný, než jak ho znala z rolí v divadle nebo z komických vystoupení. Navíc si Hanu získal tím, že se živě zajímal o jejího syna. To ocení každá osamělá matka!

Lékaři udělali několik chyb!

Hana změnila kvůli Jiřímu zaměstnání. Chtěla mu být co nejvíc nablízku a proto pracovala v divadle jako uvaděčka a prodavačka. Vzali se a v jejich plánech do budoucna figuroval společný potomek. Nebylo to nic nemožného, Jiřího ženě bylo tehdy teprve 32 let, čili stále ještě optimální věk pro početí dítěte. Osud jim ale bohužel toto potvrzení vztahu nedopřál. Hana dvakrát o miminko přišla ještě v rané fázi těhotenství. Potřetí už to vypadalo opravdu nadějně. Věděli, že to bude holčička a těšili se na ni. V sedmém měsíci se ale stala katastrofa. Při odběru plodové vody udělali lékaři zřejmě chybu. Poté, co Hanu propustili z nemocnice - ačkoliv běžně by po takovémto zásahu do organismu měla budoucí maminka zůstat na pozorování - jí praskla plodová voda. Špatný přístup doktorů se pak završil tím, že když Hanu odvezla záchranka zpátky do nemocnice, v podstatě ji ignorovali. Marně se je snažila upozornit, že už v sobě nepociťuje pohyby miminka. Teprve když dostala nebezpečné horečky, vyvolali jí uměle porod. Dítě ale bohužel přišlo na svět mrtvé. Velmi nejistý byl i zdravotní stav Hany. Tři dny strávila v bezvědomí a bojovala o život. Tuhle ránu těžce nesl také Jiří - poté, co se o nešťastné události dozvěděl, rovněž ho postihl zdravotní kolaps!

Zaútočila paličkou na maso!

Prožije-li člověk takové životní trauma, není divu, že se to podepíše na jeho psychice. O pár let později se stres Hany ještě znásobil, když jí zemřela maminka. Stalo se to ve chvíli, kdy spolu mluvily po telefonu! Jiřího žena hledala bohužel útěchu i v alkoholu a lécích a to u ní vedlo k některým nekontrolovatelným projevům v chování. Média si jí začala více všímat a jeden čas se dokonce hojně psalo o tom, že Hana trpí kleptománií. Zadrželi ji totiž v jednom malém obchodě s podezřením, že odcizila nějaké voňavky a brýle. Jednalo se ale o nedorozumění. Hana u sebe sice měla nějaké nezaplacené zboží, skutečným zlodějem byl ovšem někdo jiný - a ona byla omylem považována za komplice. Sílu rozbité psychiky své životní partnerky pak pocítil i sám Jiří Krampol. Jednoho dne odnesl její nahromaděnou špatnou náladu fyzickým útokem. Jako zbraň použila Hana paličku na maso - herec pak trochu s nadsázkou vyprávěl, že si připadal jako v nějakém bláznivém italském filmu. Zase taková legrace to ale nebyla, Hana evidentně potřebovala nějakou léčbu. Jiří se na svoji ženu nehněval. „Nepřipadá mi fér zlobit se na někoho, kdo má nějakou chorobu,“ konstatoval.

Přestala jíst a šlo jí o život!

V poslední době se čím dál častěji psalo o problémech Hany, kvůli kterým se dokonce dostala do přímého ohrožení života. Mohla za to i obvyklá kombinace alkoholu a prášků, v níž hledají záchranu lidé, kteří nezvládají bojovat se svými depresemi. Hana v rozhovorech přiznávala, že prožívala zoufalá období. „Co se týče problémů, přiznávám, že po smrti mé maminky v mém životě hrály velkou roli alkohol a prášky. Jirka mi byl oporou a dostal mě z toho,“ přiznala. Zmíněná kombinace u ní vyvolala mimo jiné epileptické záchvaty a vyžádala si i hospitalizaci na psychiatrické klinice. Jiří svoji ženu před novináři hájil. Poukazoval na to, že měla neustále problémy s pohybovým ústrojím, které jí způsobovaly bolesti. Brala prášky na bolest, na spaní i na uklidnění. „Potom si dala třeba jedinou skleničku, nebo ani nedala a hned dostala záchvat,“ vysvětloval herec. Pravdou je, že Hana prodělala i některé ryze fyzické úrazy: zlomila si kotník, když špatně našlápla nebo jí museli operovat ruku. Zranila si také koleno. Doktoři Hanu upozorňovali, že se má držet od alkoholu hodně daleko a varovali i Jiřího s tím, že by jeho žena nemusela pití přežít. V jednom rozhovoru herec konstatoval: „Ona může vypít několik litrů vína a je v pohodě. A někdy stačí malé pivo a má záchvat.“ Organismus jeho ženy zkrátka během těch let dostal pořádně zabrat a někde se to projevit muselo. Nedávno její potíže znovu kulminovaly nuceným pobytem v léčebně. Přestala jíst, selhal jí organismus a čtyři dny strávila na kapačkách. Snad by jí mohla nyní pomoci jedna nečekaná příležitost: dostala totiž možnost zahrát si v chystaném filmu Plavčík, společně se svým manželem!

Svatební šaty jí přivezl z Ameriky!

Na svůj svatební den vzpomínají Krampolovi jako na velmi příjemnou událost. Když se brali, počasí bylo všelijaké, chvíli sněžilo, chvíli svítilo sluníčko. Uspořádali jen menší svatbu, pro třicet hostů. Jiřího svědkem byl jeho kolega z divadla Miloslav Šimek (+64). Hana měla sněhobílé šaty z vlečkou, které jí její nastávající přivezl z Ameriky. K jídlu měli klasický oběd: knedlíčkovou polévku a svíčkovou. A na svatební cestu vyrazili za teplem: na Kanárské ostrovy!

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden