Můj kousek štěstí

Snažila jsem se marně vnukovi dobře poradit

Náš Lukáš byl zamilovaný až po uši. Jeho vyvolená ale měla oči pro jiného. Když se s ním rozešla, nedal vnuk na moji dobrou radu. Unáhlil se.

Můj syn Matěj měl na ženy smůlu. Jeho největší láska, se kterou chodil, ho opustila těsně před svatbou. On si pak vzal sousedovic Majdu. Holka to je sice hodná, ale nikdy ji nemiloval. Na vztahu je to znát. Možná i proto mi dali jediného vnuka Lukáše.

A já se teď musím dívat na to, jak nešťastný je i vnuk. Lukáš má taky na ženy velkou smůlu. Karolína byla láska jeho života. Vtipná, krásná a inteligentní. Nikdy ale neměl odvahu jí to říct. Stal se tedy aspoň jejím nejlepším kamarádem.

Byl to krásný pár

I když všichni říkali, jak úžasný pár Karolína s Tomášem jsou, náš Lukáš tomu nevěřil. Pro něj to žádný sympaťák nebyl. Pro ostatní ale ztělesňoval záhadného charismatického drsňáka s krásnou přítelkyní.

Lukáš nebyl schopný myslet na jinou ženu. Každá, kterou poznal, prošla tvrdým srovnáním s Karolínou, a neprošla žádná. Proto nikdy v dlouhodobém vztahu můj vnuk nevydržel.

Největší rána pro Lukáše přišla před rokem na jaře. Karolína mu oznámila, že ji Tomáš požádal o ruku. Lukáš z toho tehdy málem zkolaboval. Nakonec se ale, díky covidové ponorce, s Tomášem rozešla.

Měl chvíli počkat?

Náš Lukáš se v tu chvíli rozhodl jednat. Konečně měl šanci Karolíně říct, co k ní doopravdy cítí. Marně jsem se mu to snažila vymluvit. On ale nechtěl zmeškat ani sekundu. Jak se o zrušení zasnoubení dozvěděl, hned k ní běžel. Cestou koupil puget růží a vyznal Karolíně lásku.

Ta na něj chvíli zírala a pak špitla: „Promiň, ale teď opravdu není vhodná chvíle na to, abych s někým chodila. S Tomášem jsem žila sedm let. Není to pro mě lehké,“ řekla a vnukovi teprve došlo, jakou chybu udělal. Bojím se, že teď už nemá šanci Karolínu získat.

Růžena (72), Brno

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden