Šneky s mákem

Příprava: 50 minut + 30 minut kynutí

Mák a povidla – to je léty osvědčená kombinace, která vždycky chutná.

Náročnost: ***

Cena za kus: 6 Kč

Suroviny na 16 kusů

Na těsto:

- ½ kostky droždí
- 2 vrchovaté lžíce cukru
- 50 g rozpuštěného másla
- 150 ml vlažného mléka
- 1 vanilinový cukr
- 500 g polohrubé mouky
- špetka soli
- 1 vejce

Na náplň:

- 220 g mletého máku
- 350 ml mléka
- 200 g švestkových povidel
- hrst rozinek
- 1 vejce na potření

Postup:

1. Udělejte si kvásek z kvasnic a vanilinového cukru. Smíchejte cukr s 300 g mouky a špetkou soli. Přidejte kvásek, vejce, mléko a máslo. Postupně zapracujte mouku a těsto nechte 30 minut kynout.

2. Na ohni smíchejte do kaše mléko, cukr a mák. Vmíchejte rozinky a povidla.

3. Těsto rozválejte a potřete náplní. Okraje potřete vajíčkem a srolujte. Nakrájejte kolečka a pokládejte je na vymazaný plech. Potřete vajíčkem. Pečte při 190 ºC asi 25 minut.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden