Můj čas na kafíčko

Šok! Po čem nejvíc přibíráte?

Je mnoho článků o tom, co byste měla dělat, abyste shodila pár kil. Není ale moc takových, které by vám řekly, čeho se pro změnu máte vyvarovat!

Přitom to dá daleko menší práci a výsledek se dostaví poměrně rychle. Co tedy nedělat, aby váš metabolismus pracoval rychleji a efektivněji?

Sedavé zaměstnání

Patříte mezi ty, které jsou odkázány sedět dlouhé hodiny u počítače? To ještě neznamená, že se nemůžete trochu hýbat. Vaše tělo si totiž zvykne, že jakmile usednete na židli, přepne automaticky do klidového režimu. Abyste tomu předešla, donuťte se každou hodinu alespoň jednou vstát a třeba se projít po místnosti nebo se protáhnout, aby metabolismus zaznamenal alespoň nějaký pohyb.

Naučte se jíst a pít

Hodně žen si myslí, že když nebudou jíst vůbec, nejlépe zhubnou, ale to je právě ta největší chyba! Tělo si totiž zvykne na to, že nedostává potřebné látky pravidelně, a začne si  tuky ukládat v těle do zásoby na horší časy. Vlivem toho se může stát, že místo hubnutí naopak přiberete.

Chce to pevný řád

Raději proto jezte pravidelně a správně. Znamená to alespoň pětkrát denně. Více bílkovin, méně sacharidů a také dostatek tekutin.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden