Můj kousek štěstí

Češi ji upřímně obdivují, ale...

Hvězda seriálu Policie Modrava, Slovenka Soňa Norisová (48), ohromila Česko půvabem i pílí. Ne každá herečka dostává role v seriálech jak na běžícím pásu – a ještě k tomu v zemi, která není její rodná.

Exceluje jak v Policii Modrava, tak ve V.I.P. vraždách. Soňa u nás zastínila i svou dřív slavnější sestru Zuzanu (42), toho času dvojnásobnou maminku – přesto se obě zapřísahají, že se mají rády a jedna druhé úspěch přejí.

„Strašně jsem ji strašila,“ vzpomíná Soňa na dětství po boku sestry. „Nevím, co jsem to měla za divnou úchylku, ale bavilo mě, když se lekla. Užila si se mnou, chuděra.“

Hrála šeredy

Málokdo ví, že do účinkování v dnes tak populární Policii Modrava se Soně zpočátku nechtělo, už tak se cítila přepracovaná. „Byla jsem zrovna v Praze, a tak jsem si říkala, že na kamerové zkoušky půjdu, a když mě nevyberou, bude mi to jedno,“ konstatuje.

Brzy zjistila, že by ji to naopak mrzelo, režisér Jaroslav Soukup (74) ji ujistil, že se pro roli kriminalistky Jany Vinické narodila. Obecně dostává role žen spíš serióznějších. „Nestěžuju si,“ říká.

„Ztřeštěné ženy jsem si užila v divadle, hrála jsem šeredy a bláznivky a tam jsem se vybouřila.“ Šumavu, kde se seriál odehrává, si z celého srdce zamilovala, i přes rozmary počasí.

„Užili jsme si pravou Šumavu se vším všudy, natáčení bylo čekání na to, až naprší a uschne. Ale v krásné přírodě se čeká dobře.“  I vztahy mezi herci byly čítankové. Obdivuje skromného Jaroslava Satoranského (81). Ten když se zmýlí v textu, kajícně se omlouvá: „To víš, stáří.“

Šílený stav

Každá mince má dvě strany a za všechno se platí. Věta: „Oba mí chlapi už to umějí přežít doma sami,“ svědčí o tom, že krásná herečka opouští slovenskou domácnost, v níž žijí manžel a syn, pravidelně a nadlouho.

A kdyby jen to! Svou daň si vybírá i obrovské množství projektů, v nichž účinkuje. „Už jsem zažila syndrom vyhoření,“ svěřuje se. „Zaplavil mě pocit, že nic nedává smysl, byl to šílený stav.“ Naštěstí záhy odezněl.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden