Šopský salát

Suroviny na 4 porce:

3 papriky (různé barvy)

2 salátové okurky

4 rajčata

1 červená cibule

3 lžíce olivového oleje

sůl drcený

barevný pepř

250 g balkánského sýra

Postup:

Papriky zbavíme jádřinců a očistíme, okurky a rajčata omyjeme. Vše pokrájíme na stejně velké kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky nebo na jemné měsíčky. Všechnu připravenou zeleninu vsypeme do mísy a pokapeme olejem. Osolíme ji, opepříme a zlehka promícháme. Salát uložíme do ledničky a necháme dobře vychladit. Balkánský sýr nakrájíme na kostičky nebo ho rozdrobíme mezi prsty. Vychlazený salát před servírováním rozdělíme do misek. Každou porci doplníme sýrem.
Do salátu můžete přidat i bylinky, například petrželku, pažitku apod. nebo můžete přelít obyčejnou octovou či citronovou zálivkou anebo dochutit česnekem. Místo balkánského sýra můžeme použít rovněž brynzu, nebo slaný sýr zcela vynechat.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden