Můj čas na kafíčko

Soudní tahanice a tři měsíce natvrdo?!

Před soudem nestojí poprvé. Někdejší moderátor, dnes politik a starosta pražských Řeporyj Pavel Novotný (40) je znovu na tenkém ledě a s pěkně ostrým jazykem a odhodláním zároveň.

Obvodní soud pro Prahu 5 totiž projednával obžalobu státního zástupce, na základě které je Novotný stíhán za výtržnictví, podněcování k trestnému činu a nebezpečné pronásledování. Nejenže soudkyni žádal o tři měsíce ve vězení, ale přivedl si i svědka, novináře Pavla Šafra (53). Toho ale soudkyně vyslechnout odmítla.

Za mříže půjdu rád

Je až úsměvné, jak Novotný bere věci s lehkostí. Vězení se rozhodně nebojí, ba naopak. Šel by tam hned! Důvod? Protože by si tam prý alespoň pořádně odpočinul. Vážně? Jak řekl, starostovat zvládne i z temné cely. Soud s Pavlem Novotným proběhl koncem července a soudní líčení mělo začít v 11. 30 hodin.

A to by nebyl Novotný, aby neudělal další botu. Protože jel k soudu vlakem a ten měl zpoždění, nedorazil včas. Advokátka ho pak musela před soudkyní obhajovat i pro nedochvilnost. Obhájkyně by ale byla možná klidnější, kdyby soudní líčení nestihl a projednávalo se v nepřítomnosti Novotného.

Jakmile totiž opozdilec dorazil do soudní síně, ihned bral situaci do svých rukou, když ze sebe udělal soudce a řekl soudkyni, ať ho pošle rovnou za mříže, a to na tři měsíce. Tímhle verdiktem, kdy za ni neomaleně „přebíral“ pravomoc, ji samozřejmě pěkně vytočil.

Zabít nikoho nechtěl

Podle obžaloby se trestného činu Novotný dopustil v prosinci 2019, a to v diskusním pořadu Rozstřel portálu iDNES.cz. V něm řekl o někdejším policejním prezidentovi Stanislavu Novotném, že by měl viset za vlastizradu. Novotný se snažil obhajovat tím, že k takto drsnému výroku ho vyprovokoval moderátor pořadu.

Současně zarputile tvrdil, že to byla jen slovní hříčka, protože on sám by smrt nikomu nikdy nepřál. Druhá obžaloba viní Pavla Novotného z několikaletého nebezpečného pronásledování exmanžela bývalé moderátorské hvězdy Mirky Čejkové (59) Marka Víta (48).

Soud se odročil na 30. srpna, kdy by měly zaznít nejen závěrečné řeči, ale soudkyně by měla vyslechnout i poslední dva svědky obhajoby, Novotného dlouholetého spolupracovníka Daniela Shelonga (52) a novináře Pavla Šafra.

Ti se sice dostavili i na ono červencové soudní jednání, soudkyně je ale odmítla vyslechnout a poslala je ze síně pryč. Novotný se vězení opravdu nebrání, dokonce vykřikoval, že už má všechno pro pobyt za mřížemi zařízené.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden