Můj kousek štěstí

Soused viděl budoucnost v hracích kostkách

O svých schopnostech se dozvěděl až v pozdním věku. Jednou jsme hrály kostky dlouho do noci a jemu se začaly objevovat vize.

Nikdy jsem se o věštění nezajímala a příliš těmto věcem nevěřila.Věštce jsem považovala za šarlatány a podvodníky. A netajila jsem se tímto názorem. Čas od času jsme společně s mým mužem a sestrou chodili do oblíbené hospůdky V koutku, kde jsme popíjeli pivo a propírali novinky a také politiku.O víkendech jsme ale raději seděli doma na balkoně. Tehdy se do našeho domu přistěhovat Vilda. Měl obrovskou terasu, kterou jsme obdivovali a záviděli. Jednou V koutku slovo dalo slovo a on nás se svou ženou Lenkou pozval na grilovačku.

Víno, zpěv a hry

Ten večer se vydařil. Vilda i jeho manželka byli skvělí lidé a zábava nevázla. Popíjeli jsme, manžel hrál na kytaru a zpívali jsme známé odrhovačky. Po půlnoci došlo na žolíky a nakonec na kostky.Už ani nevím, o co jsme hráli. Měli jsme už slušně vypito, a tak nám to bylo nejspíš jedno – možná o okoralé jednohubky, které už nikdo nechtěl. Vilda poklimbával a zdálo se, že bude prvním, kdo odpadne.„Vildo, hraješ,“ cloumala jím Lenka. Rozevlátě posbíral kostky a pak je hodil. Jak se kutálely všemi směry, Vilda náhle vykřikl: „Viděli jste to?“ rozhlížel se po nás, jestli souhlasíme. „Ty kostky byly najednou auta a tahle vrazila do téhle...“ Hrozně jsme se tomu smáli, že už má opravdu dost. Jenže Vilda se nedal. „Ta kostka, do které druhá vrazila, bylo vaše auto. Stříbrný favorit a ta, která do ní narazila, červený golf...“ Smáli jsme se ještě víc.Vilda naštvaně odešel spát.

Osud se naplnil

Druhý den byla neděle a my si jí užívali nicneděláním a odpočinkem po dlouhém večírku. V pondělí jsem jela autobusem do práce, zatímco manžel vyrazil autem.Domluvili jsme se, že se pro mě odpoledne staví a uděláme velký nákup. Den se zdál být v klidu, i když musím přiznat, že se mi stalo několik podivných věcí, které měly být nejspíš variováním. Na netu mi jako první naskočila havárie auta, byl to také stříbrný favorit, jako ten náš.Dvakrát jsem zakopla o práh, což se mi obvykle nestává, Na přechodu mě minulo auto snad o milimetr a byla jsem ráda, když jsem seděla ve voze vedle manžela. Do supermarketu jsme ale už nedojeli. Po dvou zatáčkách do nás na křižovatce narazilo auto, které nám nedalo přednost – byl to červený golf…

Dana (43), Jihlava   .

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden