Moje sladké tajemství

Sousedské hýčkání v lázních

Toužíte po odpočinkové dovolené, chcete tělu a mysli dopřát regeneraci? Potom jsou pro vás lázně na Slovensku tím pravým ořechovým!

Okuste bohatství léčivé termální vody našich sousedů a nechte se rozmazlovat! Úžasné lázeňské komplexy v krásné slovenské přírodě vás určitě nadchnou. Navíc si nemusíte lámat hlavu s tím, zda se s personálem domluvíte, většina z vás má slovenštinu stále zažitou.

Kochejte se vysokými tatranskými štíty a hustými lesy, prozkoumejte středověké památky, ochutnejte dobré víno i výborné pivo z lokálních pivovarů. Zkrátka užijte si dovolenou se vším, co k ní patří. O tom, že relax ve vyhlášených termálních lázních na Slovensku vaše tělo i mysl dokonale osvěží, nemůže být pochyb.

Moderní hýčkání s tradicemi

Vybírat můžete z velké škály lázní, ovšem ty v Piešťanech nemají ve světě konkurenci. Uznání si vydobyly díky nejmodernějším léčebným metodám.

Na blahodárné účinky koupelí v termální minerální vodě s obsahem síry, třeba ve formě sirného bahna, nedají pacienti s nemocným pohybovým či nervovým ústrojím dopustit. Dopřát si mohou nejen bahenní zábaly, ale i masáže nebo léčbu teplem.

Hledáte klid?

Další nádherné lázně vystavěné v orientálním stylu naleznete v Trenčianských Teplicích. Objevíte tady 6 bazénů se sirnou termální vodou, ale také unikátní vanové lázně Hammam.

Ty jsou vystavěny jako kopie tureckých lázní pro egyptské panovníky. Termální voda je výborná i pro ozdravnou pitnou kúru a odpočinek v nezapomenutelném prostředí vás naprosto okouzlí.

Pokud hledáte teplejší klima a víc ticha, vydejte se na jih Slovenska do Lázní Dudnice, kde mají letní koupaliště s termální vodou, klasické lázně nebo vitální svět Wellnea. V Dudnici si můžete zacvičit, dopřát si oddechové procedury či protáhnout tělo procházkou po chodníku zdraví.

Lázně císařovny Sissi

K nejmladším lázním na Slovensku patří Lázně Nimnica, které však za slovenskými velikány nezaostávají. Těšte se na koupání v bazénech a ve vířivkách, ale i na léčebné procedury, masáže, inhalaci léčivé vody, pobyt v sauně a solnou jeskyni. Zavítat můžete do tiché čítárny, posedět v kavárně nebo se projít lesoparkem.

Uprostřed nespoutané přírody východního Slovenska objevíte klenot – Bardejovské lázně. Vyvěrá tu 10 termálních pramenů a od 15. století lázně navštívily významné osobnosti, jako třeba císařovna Sissi. Nabídka relaxačních technik je obrovská, servis prvotřídní a okolí ohromující. Tím ale výčet lázní na Slovensku zdaleka nekončí.

Užijte si Kleopatřinu koupel nebo osvěžení u ledopádu

Wellness centrum Aquamarin v Podhájské se sice nepyšní pojmenováním „lázně“, ovšem kvalitou služeb a termální vodou s léčivými účinky se jim rovná.

Obec ležící u Nových Zámků proslavila unikátní voda, která se podobá té z Mrtvého moře. Její léčivé účinky pocítily už stovky návštěvníků, jež sužovaly dýchací a kožní problémy či bolesti kloubů a zad.

Čekají na vás dva venkovní bazény a vnitřní  vířivka, relaxační bazén, vodopád a divoká řeka. Součástí je i Vitální svět s finskou saunou a biosaunou, solnou či bylinkovou inhalací a osvěžením u ledopádu.

Odpočinek můžete završit zdřímnutím v tepidáriu nebo masáží. Navštívit můžete také nedaleké Římské lázně, kde si odpočinete mezi stěnami pokrytými mozaikami. Můžete si užít bazén s horkou termální vodou nebo si dopřát vyhlášenou Kleopatřinu koupel.

Místo, které milovala šlechta

Lázně v Turčianských Teplicích s oblibou navštěvovali významní panovníci a šlechtici. Místní voda má kromě léčivých účinků prý také zázračnou moc obnovovat životní energii a mladistvou krásu. Termální voda vyvěrá až ze 7 pramenů a můžete ji na sebe nechat působit v termálních bazénech, během pitné kúry nebo během vodoléčby.

Můžete vyzkoušet bahenní, rašelinové či parafínové zábaly, ale i unikátní léčbu zlatem, která pomůže zregenerovat a prokrvit pokožku. Součástí lázeňského areálu je i jeden z nejlepších aquaparků, kde zažijete zábavu na tobogánech nebo si můžete odpočinout ve Vitálním světě.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden