Můj čas na kafíčko

Souvlaki s tzatziki

Suroviny:

500 g vepřového masa

4 lžíce olivového oleje

2 lžíce červeného vinného octa

1 stroužek česneku

oregano

tymián

sůl

pepř

citronová šťáva

Souvlaki patří mezi oblíbená řecká jídla.

Na tzatziki:

1 salátová okurka

1 velký řecký jogurt

2 stroužky česneku

2 lžičky olivového oleje

kopr

sůl

Jak na to?

Smíchejte všechny ingredience na marinádu.

Maso nakrájejte nejprve na plátky a poté na zhruba stejné kusy ve tvaru obdélníku. Vložte je do mísy a nechte marinovat minimálně 6 hodin.

Marinované maso napíchejte na špejle, které jste předtím namočila. Rozpalte pánev a špízy opečte na oleji dozlatova.

Opečené vložte na plech a dejte do trouby předehřáté na 180 °C na 10 minut, aby se maso propeklo.

Mezitím připravte tzatziki. Umytou neoloupanou okurku nastrouhejte nahrubo, nasolte, přendejte na cedník a nechte okapat, aby se zbavila přebytečné vody.

Přidejte jogurt, čerstvý nasekaný kopr, citronovou šťávu, prolisovaný česnek, pepř a podle chuti osolte.

Chcete-li být stylová, podávejte s pita chlebem, ale chutnat bude i dobrý kváskový anebo udělejte jako přílohu smažené bramborové hranolky a nezapomeňte na pár cherry rajčátek.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden