Moje šťastná hvězda

Soužití s ním bylo sice zajímavé, zároveň však náročné

Moje šťastná hvězda

Vždy pečlivě upravený, ale také vzteklý. Takový byl JIŘÍ KODET (†67). Osud mu do cesty přihrál nejednu překážku, tu poslední už ale nezvládl.

Ačkoliv mnoho jeho kolegů zpočátku váhalo nad tím, zda se dát na herectví nebo zvolit docela jiný obor, Jiří Kodet (†67) měl už od kolébky zcela jasno. Narodil se totiž do slavného hereckého rodu, jehož historie se datuje dvě stě let zpátky.

Jeho pradědečkem byl slavný divadelník a pedagog Vendelín Budil (†80), dědečkem neméně slavný herec Jiří Steimar (†81), maminkou pak herečka Jiřina Steimarová (†91) a otcem sochař Jan Kodet (†64).

Není tedy ani trochu divu, že nakonec i on dal přednost umění. Co se však týče dětství, nebylo to s ním zrovna dvakrát jednoduché a dlouho to vypadalo, že z něj nakonec kvůli jeho povaze nebude nic.

Byl naprosto nezvladatelný

Když 6. prosince roku 1937 spatřil světlo světa, nic nenasvědčovalo tomu, že s ním budou takové problémy. O pár let později ale své mamince pořádně zavařil, a to tak, že ho musela dát do

Zbývá vám 86% článku k dočtení. Nenechte si to ujít!
Přístup k celému článku získáte s PREMIUM předplatným.
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Pokud vám stačí odemknout pouze tento článek, můžete tak učinit okamžitě zasláním jediné SMS. Zašlete SMS ve tvaru "ctu clanek" na číslo 903 33 20. Během chvilky obdržíte číselný kód, kterým článek odemknete.
Cena SMS odeslané na číslo 9033320 je 20 Kč vč. DPH. Službu technicky zajišťuje Airtoy a.s. Infolinka: 602 777 555, www.platmobilem.cz.
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden